Bedeninizden Gelen Sinyalleri Duyuyor Musunuz?

Bedeninizin size gönderdiği sinyalleri doğru okuyor musunuz? Kendinize uzun süredir vakit ayırmadınız, gündelik telaşlarda koşup yoruldunuz, abur cubur yediniz, su içmediniz, alkolü fazla kaçırdınız, stresten deliye döndünüz, uykusuz kaldınız ve çok geç saatlere kadar çalıştınız. Sonuç? Beden öyle akıllı bir mekanizma ki size işaretler gönderiyor eğer anlarsanız… Gözleriniz kan çanağına döner, göz altı torbalarınız belirir ve siyah halkalar oluşur, cildinizde bozulmalar başlar, sivilce ve siyah nokta problemleriniz artar, saçlarınız dökülür, saç uzaması yavaşlar, tırnaklarınız kırılır, çabuk yorulursunuz. Biyolojik işleyişiniz alt üst oldu. Peki ne yapmalı? Sizinle paylaşacağım güzellik sırları sayesinde tüm bu problemlere çözüm bulacaksınız. Bedeniniz iyi bir bakımı hak ediyor.

  1. Eğer tırnakların kalın, kırılgan ve sararmışsa; tırnaklarınızı bir süre kimyasal sabunlarla yıkamamalısınız. Bulaşık yıkarken mutlaka plastik eldiven giymelisiniz. Bir süre oje sürmemeli ve eğer ille sürecekseniz asetonsuz oje temizleyicisi kullanmalısınız. Ayrıca bu belirtiler vücutta demir ve protein eksikliğini de gösterir.
  2. Eğer yüzünüzdeki sivilceler ergenlik sivilcesi değilse yanlış besleniyor ve yeterince su tüketmiyorsunuz demektir. Bedeninizin biyolojik mekanizmasının bozulması sivilce oluşumunda etkilidir. Mutlaka her gece tonik ve temizleyici yardımıyla cildinizi arındırmalısınız.
  3. Eğer saçlarınız çok yavaş uzuyorsa; hormonal problemleriniz var demektir. Guatr ve tiroid hastalığı baş göstermiş olabilir. Mutlaka bir doktora başvurun. Bunun dışında vitamin destekli saç serumlarından da faydalanabilirsiniz.
  4. Eğer saçlarınız aşırı bir biçimde dökülüyorsa; doğum kontrol ya da antidepresan ilaçlarınızdan kaynaklanabilir. Ya da diyabet hastası olabilirsiniz. Doktorunuzla görüşüp sağlık probleminizi öğrenip tedavi olmalısınız. Bunun dışında besleyici saç bakım kürleri ve organik şampuanlardan yararlanabilirsiniz.
  5. Eğer kurdeşen olduysanız; vücudunuzda kırmızı ve kaşıntılı noktalar varsa alerji kaynaklı olabilir. Yediğiniz bir yemek ya da kullandığınız bir vücut bakımı ürünü neden olmuş olabilir. Ama kurdeşenleriniz kronik bir hale geldiyse karaciğerinizdeki bir sorunun göstergesi olabilir. Kullandığınız tüm ilaçları bırakıp hemen bir doktora görünmelisiniz.
  6. Kollarınızda ve dirseklerinizde kırmızı döküntüler varsa; omega 3 eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bu yüzden omega 3 açısından zengin olan gıdalardan bol bol somon, zeytin ve avakado tüketmelisiniz. Ayrıca tedavi olmak için reçeteli kremler ve lazer tedavisi uygulatmanız gerekir.
  7. Eğer gözlerinizin etrafında siyah halkalar varsa; vücudunuz susuz ya da uykusuz kalmış olabilirsiniz ya da mevsimsel bir alerjiniz olabilir. Uykunuza dikkat etmeli ve düzenli su içmelisiniz. Ayrıca gözlerinize demlenmiş çay torbası ya da salatalık dilimleri koyarak dinlendirebilirsiniz.

Selma Ulusoy